Biografie

Glenn wordt op 13 juli 1970 geboren te Venlo. Al van jongs af aan heeft hij een gave voor voetbal, maar omdat zijn broer daar al zijn geld mee ging verdienen besluit Glenn zich maar te gaan meesteren in de muziek. En met succes. In 1995 studeert Glenn cum laude af op het conservatorium als pianist jazz/lichte muziek en als docerend musicus. Daarnaast haalt hij er in 1997, ook cum laude, de titel uitvoerend musicus.

Al vanaf zijn 12de jaar treedt Glenn wekelijks op. Hierdoor heeft hij inmiddels een schat aan ervaring opgedaan door met alle soorten formaties in alle muziekstijlen te spelen op festivals, in theaterzalen, in kleine café’s, voor radio en tv, tot aan grote stadions.

De laatste tijd is Glenn steeds actiever geworden als Bandleider. Onder meer bij artiesten als Boris, Do en Rene Froger, maar ook bij internationale artiesten als Alessandro Safina.

Als studioproducer en sessiemuzikant deed hij jarenlange ervaring op en inmiddels werkt Glenn vast samen met een aantal studio’s en producers. Glenn produceerde naast pop-albums ook meerdere jazz albums.

Glenn’s grote passie is ook zijn Jazz trio, het Corneille/Roelofs Trio. Enkele songs van dit Trio werden gebruikt bij documentaires van de VPRO.

Naast al deze activiteiten schrijft Glenn CD-recensies voor Multi Music Magazine, leidt hij exclusieve Workshops, is hij sinds september 2004 hoofdvakdocent piano op de Pop-Academie van het Conservatorium in Enschede en is hij een van de teamcaptains van het TROS-programma “De Notenclub”.

Glenn is een rasartiest met een groot gevoel voor timing en dynamiek met als grootste troef zijn improvisatietalent. Voor kenners is ook zijn klassieke scholing onmiskenbaar.

Helaas zal deze, toch indrukwekkende, opsomming niet langer worden. Op 23 augustus 2005 is Glenn door een verkeersongeval om het leven gekomen.
Nederland heeft hiermee een ongekend talent verloren, maar boven alles een fantastisch mens.

Glenn is 35 jaar geworden…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s