Uitreiking Glenn Corneille Jong Talent Prijs 2010

Op zondag 19 september wordt om 12.00 de winnaar van de Glenn Corneille Jong Talent Prijs 2010 bekend gemaakt in de kleine zaal van Theater de Maaspoort. Geïnteresseerden kunnen de prijsuitreiking kosteloos bijwonen. De uitreiking vormt de start van de Ouverture. Een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het culturele seizoen in de regio Venlo wordt geopend.

Ter nagedachtenis aan de in 2005 plotseling overleden Venlose pianist Glenn Corneille hebben een aantal van zijn vrienden en Theater de Maaspoort de Glenn Corneille Jong Talent Prijs ingesteld. Met deze prijs wil de Stichting sinds 2005 het werk van Glenn Corneille voortzetten. Corneille was sterk betrokken bij de ontwikkeling van jong muziektalent uit Limburg. Tijdens zijn Muziekcafé’s in Theater de Maaspoort lanceerde hij door hem ontdekte jonge talenten.

Theater de Maaspoort biedt tweejaarlijks een podium voor de prijsuitreiking. Naast een geldbedrag van 3.500 euro dat aangewend moet worden voor de verdere ontwikkeling van het talent, bestaat de prijs uit een bronzen beeldje van beeldend kunstenaar Marc Truijen en een optreden in Theater de Maaspoort. Eerdere prijswinnaars waren pianiste Susanne Hardick (2006) en Mike Roelofs (2008).

Advertenties

Over Cindy

Trotse mama van Jayden
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Uitreiking Glenn Corneille Jong Talent Prijs 2010

  1. Judith zegt:

    Oh nee! Ik lees dit nu pas….. was er graag bij geweest….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s